13-05-23 Stop foie gras
-Eng below-
Ook in ’s-Hertogenbosch wordt in een aantal restaurants foie gras verkocht.
Om foie gras (de Franse term betekent vetgemeste lever) te produceren, rammen arbeiders twee keer per dag pijpen door de keel van mannelijke eenden, waarbij ze tot 2,2 pond graan en vet in hun maag pompen, of ganzen drie keer per dag, tot wel 2,2 pond graan en vet. Dit proces staat bekend als dwangvoeding.
Door het dwangvoederen zwellen de levers van de vogels op tot tien keer hun normale grootte. Het proces veroorzaakt ernstige pijn en verwondingen aan hun lichaam. De vogels worden gehouden in kleine kooien of overvolle schuren. Ze kunnen weinig meer doen dan opstaan, gaan liggen en hun hoofd draaien. Ze trekken vaak hun eigen veren uit of vallen anderen aan in wanhoop, stress en pijn.
Ze kunnen geen vleugel uitslaan.
Veel vogels sterven voordat ze bij het slachthuis aankomen. Omdat foie gras uitsluitend wordt gemaakt van de levers van mannelijke eenden, zijn alle vrouwelijke eendjes – alleen al in Frankrijk 40 miljoen elk jaar – nutteloos voor de industrie en worden daarom eenvoudigweg in hakmolens gegooid, levend, zodat hun lichaam kan worden verwerkt tot kunstmest of kattenvoer.
Stop deze hel voor de dieren! Stop Foie gras!
05-13-23 Stop foie gras
Ook in 's-Hertogenbosch, foie gras is sold in a number of restaurants.
To produce foie gras (the French term means fattened liver), workers ram pipes down the throats of male ducks twice a day, pumping up to 2.2 pounds of grain and fat into their stomachs, or geese three times a day, pumping up to 2.2 pounds of grain and fat into their stomachs. This process is known as force-feeding.
The force-feeding causes the birds' livers to swell to ten times their normal size. The process causes severe pain and injuries to their bodies. The birds are kept in small cages or crowded barns. They can do little more than stand up, lie down and turn their heads. They often pull out their own feathers or attack others in desperation, stress and pain.
They cannot fly a wing.
Many birds die before they reach the slaughterhouse. Since foie gras is made exclusively from the livers of male ducks, all the female ducklings – 40 million in France alone each year – are useless to the industry and are therefore simply thrown into meat grinders, alive, so that their bodies can be processed into fertilizer or cat food.
Stop this hell for the animals! Stop Foie Gras!
Reactie plaatsen
Reacties